Ofte stillede spørgsmål
Om neurologisk fysioterapi

Her finder du de mest relevante spørgsmål og svar

Book tid nu

FAQ

FAQ

Her finder du svar på de mest stillede spørgsmål! Klik blot på spørgsmålet og se en beskrivelse

Tøv ikke med at kontakte mig, hvis du fortsat brænder inde med spørgsmål.

Hvorfor neurologisk fysioterapi?

Hvorfor neurologisk fysioterapi?

Forestil dig, at du står foran en stikkontakt og trykker på knappen. Optimalt tænder lyset i samme øjeblik du trykker, men nogle gange oplever man at lyset først tænder efter nogle sekunder. Nogle gange tænder det faktisk slet ikke. På samme måde fungerer centralnervesystemet, hvor hjernen sender impulser ud til kroppens muskler. Jo hurtigere de når frem, jo bedre fungerer du. Det kan vi optimere med neurologisk fysioterapi!

Kan du hjælpe mig?

Kan du hjælpe mig?

Igennem mine år som fysioterapeut har jeg hjulpet mange med deres skavanker. Jeg har bl.a. erfaring med skulder/nakke, ryg, lyske, baglår, menisk og korsbånd, fibersprængninger, forkrampede lægmuskler til achilles og svangsene symptomer. Jeg har de sidste par år haft flere som har opsøgt mig med hjernerystelse og piskesmæld. Derudover har jeg hjulpet kunder med migræne og søvnproblematikker. Ren præstationsoptimering og vedligeholdelse har jeg masser af værktøjer der kan hjælpe dig med forebyggelse af nuværende styrke/form, optimering af din restitution, træning og råd og vejledning om andet relevant til det du har behov for. Er der noget som ikke er nævnt og er du tvivl ring eller skriv til mig.

Hvad kan du forvente første gang?

Den første gang bruger jeg en del tid på din historie og en række tests. Tit og ofte er det i din fortælling, at indgangen til min tilgang skal findes. Du vil opleve jeg bruger forskellige behandlingsredskaber eller træningsøvelser og du vil få øvelser med hjem, som jeg forventer du bruger tid på. Øvelserne tager ikke lang tid, men skal udføres hyppigt for at få størst effekt. Det hele handler om at ”re-engagere” tidligere hensigtsmæssige strategier i dit centralnervesystem, så du igen kan begynde at bevæge dig bedre og have færre smerter. Jeg forventer en bedring allerede første gang vi ses. Min erfaring er dog, at jeg kan gøre meget, men det er i samarbejdet mellem os to, hvor du oplever størst fremgang.

Hvad er Z-Health?

Z-Health

Z-Health er udviklet af den amerikanske humanbiolog og kiropraktor Dr. Eric Cobb.

Filosofien bag Z-Health er, at ”Everyone is an athlete”. Uanset om du er skadet, har ondt eller bare gerne vil have en krop der kan bevæge sig problemfrit, er Z-Health bygget op omkring hjernens tre hovedopgaver: input-tolkning-output.

Z-Health er en hjernebaseret tilgang til træning og behandling, hvor fokus er på nervesystemets rolle i forhold til skader, helbred og præstation. Med specifikke tests som tager udgangspunkt i kroppens 3 store styresystemer: proprioception (led- og stillingssansen), vestibulære systemet (balance sansen) og syn sansen, kan der udpeges, hvad som ligger bag den smerte, skade eller problematik, du oplever. Z-Health kan hjælpe mod smerter og nedsat performance i forhold til tempo, præcision eller styrke.

Find mig

Z-health logo